'Inspelen op Fietstoerisme'

Het kaarsrechte en lommerrijke jaagpad langs de Damse Vaart vormt een uitgelezen parcours voor onbezorgd en veilig fietsen. Bij goed weer passeren ze met honderden. Velen daarvan houden halt op het grote terras van Hotel Welkom, aan knooppunt 57.

Op het hele traject tussen Brugge en Sluis is dit trouwens de enige gelegenheid waar de patron zo nadrukkelijk de fietsen waardeert. Met een deftige fietsenstalling, met een aanbod aan fietskaarten en -brochures én met fietsenverhuur voor de hotelgasten.'Zeker al een kwarteeuw spelen we in op dat fietstoerisme. Eerder hadden we hier al de permanente bewegwijzerde Riante Polderroute en de Vlaanderen Fietsroute. Met de komst van de fietsknooppunten is het aantal fietsers nog toegenomen. Recent merken we dat bijvoorbeeld opvallend meer Walen en Fransen langs hier komen fietsen', beweert zoon Dieter, gediplomeerd sommelier en de volgende generatie.

De Welkom is een taverne én familiehotel, met private parking, tuin en terras.
Er zijn 8 moderne kamers. Voor de smulpapen onder de passanten zijn er snacks, kleine keuken, wafels, pannenkoeken en ijscoupes. Een aanrader zijn de warme appel- en kriekentaart.
Op de bierkaart staan liefst 126 soorten bier en maar iiefst 6 van het vat!
De plaatselijke bieren van Damme heten Uilenspiegel en Maerlant. 'We profileren ons sinds enkele jaren nadrukkelijk als fietshotel.
Boeken kan rechtstreeks, maar ook via Toerisme Damme. In beide gevallen zijn in het arrangement fietsroutes inbegrepen. We tekenden ook in op de Bongo-boekjes. Wie met de fiets vertrekt vanuit Knokke, krijgt met zo'n bon dan bij ons pannenkoeken geserveerd.

 

 

hjhjhj
hjhjh
jkjkjk

 


     
© Hotel Welkom | Damse Vaart Noord 34 | B-8340 Damme | Tel. +32 50 60 24 92